Dr. Nina Angelovska

Predsednica Makedonskega združenja za e-trgovino, Izvršna direktorica za mednarodni poslovni razvoj, Ananas

Dr. Nina Angelovska je podjetnica, izvršna direktorica za razvoj mednarodnega poslovanja pri Ananas E-commerce, predsednica Makedonskega združenja za e-trgovino, docentka na Univerzi za turizem in management v Skopju ter nekdanja ministrica za finance Republike Severna Makedonija.

Soustanovila in vodila je prvo poslovno platformo in vodilno podjetje za e-trgovino v Makedoniji, Grouper.mk, ustanovljeno leta 2011, ki je preoblikovalo trg e-trgovine.

Angelovska je zaradi strasti do e-trgovine, digitalne preobrazbe in prizadevanja za spremembe leta 2017 ustanovila prvo Makedonsko združenje za e-trgovino. Bila je članica več upravnih odborov, vključno z Makedonsko gospodarsko zbornico in Evropskim združenjem za e-trgovino in večkanalno trgovino (EMOTA). Trenutno je članica upravnega odbora Makedonskega Telekoma.

Njeno trdo delo in vpliv sta bila splošno priznana: Leta 2018 je bila imenovana Forbes 30 Under 30, leta 2019 pa je bila imenovana za eno od sedmih svetovnih zagovornic e-trgovine UNCTAD za ženske. Po 10 letih vodenja in rasti je zapustila Grouper.mk, saj je poljska skupina Asseco SEE kupila njeno podjetje.

Pred kratkim se je pridružila podjetju Ananas E-commerce, delu Delta Holdinga, katerega poslanstvo je postati ‘Amazonka Balkana’ in prinesti novo izkušnjo spletnega nakupovanja v regijo, kot jo poznamo danes na razvitih trgih

Čezmejno poslovanje na družbenih platformah