Prof. Dr. Andrej Vizjak

Partner v Management Partners in ustanovitelj AV.consulting

Andrej Vizjak velja za enega največjih strokovnjakov na svetu za področje strateškega načrtovanja podjetij. Je svetovalec v Dubai CommerCity, vodilnem središču za MEASA regijo s 3,5 milijarde prebivalcev. 

V svoji karieri je sodeloval z McKinsey & Co in pozneje z A. T. Kearney, kjer je bil leta 1994 izvoljen za principala in leta 2000 za podpredsednika. Nato je v svoji, jugovzhodnoevropski regiji dosegel vodilni tržni delež. Študiral je tudi na Harvard Business School in dosegel naslov profesorja na nemški ekonomski fakulteti Ingolstadt School of Management. Ob tem je kot član uprave in dolgoletni svetovalec pomagal Gorenju pri razvoju vizije postati najboljši na svetu v inovacijah, ki temeljijo na dizajnu. 

Je avtor 25 knjig, objavljenih pri vodilnih svetovnih založbah in prevedenih v 12 jezikov. Leta 2013 je s svojo metodologijo formul uspeha zmagal na natečaju za najvplivnejši svetovalni koncept na svetu. Njegova zadnja v slovenščini izdana knjiga »Formule uspeha za družinska podjetja – Petdeset nasvetov za pet preskokov« je izšla leta 2020. Je tudi eden redkih Slovencev, ki ima vodstvene izkušnje na najvišji vodstveni ravni multinacionalk z več kot 10 milijardami ameriških dolarjev letnih prihodkov. 

Čezmejno poslovanje na družbenih platformah